Почина Бу, најслаткото куче на светот

Почина Бу, најслаткото куче на светот

Милиони го обожаваа, на милиони им мамеше насмевки со неодоливите фотографии… но, патувањето на Бу на Земјата дојде до својот крај.

Најслаткото куче на светот, кое имаше над 16 милиони фанови на Facebook, не е повеќе меѓу нас.

Преку емотивна порака, сопствениците открија дека најпознатиот померанец почина од „скршено срце“ по смртта на неговиот пријател Бади.

„Накратко откако Бади почина, Бу покажа знаци на проблеми со срцето. Мислиме дека неговото срце буквално се скрши откако Бади нè напушти. Тој остана со нас нешто повеќе од една година. Но, изгледаше дека дојде неговото време и сигурни сме дека најсреќниот момент за нив беше кога се сретнаа во рајот“ – пишува во објавата на Facebook.