Плажа во Грција која секогаш е различна

Плажа во Грција која секогаш е различна

Иако на полуостровот Касандра или првиот крак на Халкидики, далеку од најпосетениот агол на грчкиот брег, многумина не знаат дека постои една многу необична плажа, која никогаш не изгледа потполно истото.

Тоа е Посиди, кој се наоѓа во близина на истоимениот град Посиди Касандра, околу 7 километри од градот на Скала Фоурка и 9 км од Мола Калива.

Оваа полудива плажа со најситниот бел песок и топло море претставува навистина уникатно искуство за посетителите, бидејќи поради плимата и осеката, доведува до повлекување и одвлекување на морето, песокот постојано го менува обликот и големината.