Pink Zebra е најновиот ресторан во Индија

Pink Zebra е најновиот ресторан во Индија

Ресторан “Pink Zebra”, кој се наоѓа во областа Сваруоп во Канпур, Индија, беше дизајниран од архитектурното студио Ренеса. Ова место е инспирирано од волшебниот и надреалниот свет на режисерот Вес Андерсон. Суспензии, слики, декоративни предмети, секој детаљ се усогласуваат со розеви бои и црно-бели ленти од сликите на ресторанот. Просторот има два спрата и вклучува дневна и бар и покриена тераса. Вкупната површина на ресторанот е околу 370 квадратни метри. Прекрасно.