Пет најскапи музички спотови на сите времиња

Некои музички спотови претставуваат начин да се привлече вниманието на луѓето да го купат или симнат нивниот албум, додека некои други уметници на видеата посветија многу повеќе внимание и на нив потрошија многу или премногу пари.

Интересно е што на списокот за пет најскапи спотови се најдоа само тројца уметници: Мадона, Мајкл Џексон и Џенет Џексон. Они во своите спотови многу вложиле, но од нив направија дела кои многумина и денес се обидуваат да ги копираат.

5. Michael Jackson – Black or White – 7,2 милиони долари, 1991 година

4. Madonna – Bedtime Story – 8 милиони долари, 1994 година

3. Madonna – Die Anoher Day – 8,3 милиони долари, 2002 година

2. Madonna – Express Yourself – 9,8 милиони долари, 1989 година

1.Michael Jackson, Janet Jackson – Scream – 11,2 милиони долари, 1995 година