Оваа блогерка ќе би помогне да го намалите носот без операција

Со помош на шминката можете да ги поправите скоро сите неправилности на лицето. Сега откриваме како визуелно да го смалите носот.

Следете ги следните инструкции и ќе бидете воодушевени со резултатите.

Нанесете коректор во должина на страничните линии на носот, а водете сметка да биде прецизно нацртана.

Изберете мат хајлајтер, кој треба да биде две нијанси посветок од вашиот тен. Исенчајте го лицето водејќи сметка да не се приметува.

За визуелно да би го намалиле носот, потрудете се да ги истакнете другите делови од лицето. Тоа може да бидат очите, кои може да ги разубавите со моливче за контурирање или сенка.