Ова се ѕвезди со најголемо ниво на интелегенција

Ова се ѕвезди со најголемо ниво на интелегенција

Никол Кидман, Мет Дејмон, Шакира, Лиза Кудроу, Шерон Стоун, Џејмс Франко и Натали Портман се само некои од познатите личности со коефициент на интелигенција (IQ) од над 130, објави Hollywood.com.

Ештон Кучер – 160

Верувале или не, истиот коефициент го има познат теоретски физичар Стивен Хокинг.

Мет Дејмон – 160

Познатиот актер беше на Харвард, иако на крајот поради глумата не го завршил. Скицата за сценариото на Good Will Hunting го напишал за време на часот по англискиот јазик.

Квентин Тарантино – 160

Шерон Стоун – 154

Стив Мартин – 142

Натали Портман – 140

Студирала психологија на Харвард, а нејзините два труда биле објавени во научни списанија. На истиот факултет работела како истражувач и зборува на пет јазици.