Ова се првите 10 финалисти на Евровизија 2019

Ова се првите 10 финалисти на Евровизија 2019

Во Тел Авив, настапија претставниците на 17 земји, а ова се десетте кои си обезбедија место во големото финале кое ќе се одржи на 18 мај.

Грција

Katerine Duska – „Better Love“

Белорусија

ZENA – „Like It“

Србија

Nevena Božović – „Kruna“

Кипар

Tamta – „Replay“

Естонија

Victor Crone – „Storm“

Чешка

Lake Malawi – „Friend of a Friend“

Австралија

Kate Miller-Heidke – „Zero Gravity“

Исланд

Hatari – „Hatrið mun sigra“

Сан Марино

Serhat – „Say Na Na Na“

Словенија

Zala Kralj & Gašper Šantl – „Sebi“

Во финалето ќе ги видиме и избраниците на државите од големата петка (Франција, Италија, Шпанија, Велика Британија и Германија), претставник на домаќинот, како и финалистите од втората полуфинална вечер која ќе се одржи на 16 мај, кога за пласман ќе се бори и Тамара Тодевска.