Ова се наследниците на Карл Лагерфелд

Ова се наследниците на Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд, кој почина на 86-годишна возраст ќе биде кремиран, а неговата пепел ќе биде помешана со починатиот партнер Жак де Башер.

Партнерот на Лагерфелд во 1989 година почина од сида и му беше партнер на креаторот цели 18 години, иако во исто време бил во врска со дизајнерот Ив Сен Лорен.

Карл сакал неговата пепeл да биде измешана со онаа на мајка му Елизабет или на мачката Шупет, доколку угине пред него.

Мачката за која се грижеле две слугинки и возач, е жива и е еден од наследниците на богатството на уметничкиот дизајнер на Шанел.

Покрај мачката, дел од богатството ќе му припадне и на неговото 11-годишно кумче, Хадсон Крениг, син на моделот Бред Крениг, кој му бил муза и близок пријател на Лагерфелд.