Отворен најголемиот продажен салон со еден автомобил

Отворен најголемиот продажен салон со еден автомобил

Bugatti во центарот на Дубаи го отвори најголемиот продажен салон на светот во кој богатите купувачи можат да одлучат како ќе изгледа нивниот примерок на моделот Chiron.


Bugatti веќе ги распродаде половина од планираните 500 примероци.

Во салонот се влегува преку врата висока 4 метри, а влезот е симболично украсен со портал во облик на потковица. Внатре во салонот е изложен само еден примерок на Chirona во карактеристичната Бугати плава нијанса. Во пријатна атмосфера купувачите ќе можат да направат автомобил со конфигурација која сами ќе ја изберат до најситен детал.

Освен вистинскиот автомобил, во понудата се и макети од моделот во димензии 1:12 и 1:8.

Официјално Bugatti во Дубаи постои од 2006 година. До сега купувачите од таму имаат нарачано повеќе од 30 Chirona, додена во оваа земја се продадени дури 55 примероци од претходниот модел, Veyrona.

Цената на овој луксузен автомобил се движи од 2,4 милиони евра.