Омилен паметен телефон не е iPhone 7

Омилен паметен телефон не е iPhone 7

Неодамна објавените резултати од анкетата за задоволството на американските купувачи на паметни мобилни телефони (ACSI) покажаа дека најомилени се мобилните уреди на Apple – iPhone SE.

Што точно влијаело на овој пресврт во анкетата уште е непознато, но стручните лица претпоставуваат дека купувачите ги привлекла приступната цена на iPhone SE.

Овој модел освои 87 поени од можни 100 и ја однесе победата над многу премиум модели како iPhone 7+, Samsung Galaxy S7 и Note 5.

Листата изгледа вака: