Очајната домаќинка оди во затвор

Очајната домаќинка оди во затвор

Очајната домаќинка Фелисити Хофман е осудена на 14 дена затвор поради тоа што била дел од аферата “Елитни Клеџи”. Таа е осудена поради давање на мито.

Хофман беше осуден во федералниот суд во Бостон, откако во мај се изјасни за виновна за делото измама. Покрај затворската казна од 14 дена таа треба да плати и 30.000 долари, и да служи на заедницата 250. часа.