Новата Renault Arkana 2020

Новата Renault Arkana 2020

Автомобилот, кој беше прикажан на московскиот автосалонот се вика Arkana, што во превод значи „тајна” и има за цел да го наметне нов мистериозен иновативен стил.

Продажбата на Renault Arkana започна и зазема посебно место во гамата на брендот. Renault Arkana  претставува нешто како кросовер -CUV, а се прави на платформата Global Access. Всушност, автомобилот претставува нешто како купе верзија на Captur, но е поголем и стилски поекспресивен. Првично моделот веќе се продава во Русија, Кина, Бразил и Јужна Кореја.