Нов целосно електричниот кросовер Mustang Mach-E

Нов целосно електричниот кросовер Mustang Mach-E

Како што се очекува, новиот хибриден Mustang ќе комбинира бензински V8 мотор (погон на задните тркала) и два електрични мотори (погон на предните тркала).

Mustang ќе има погон на сите тркала, базиран на платформата CD6.

Останува да се види дали Форд ќе понуди и ценовно поприфатливи нехибридни верзии на новиот Mustang со V8 или четири цилиндерски мотор.

Исто така, во понуда повторно може да се очекува и кабриолет варијанта, бидејќи таквата верзија сè уште претставува значаен дел од продажбата на Mustang.

Конечно, според плановите новиот Mustang треба да добие и модернизиран инфо-забавен систем и бројни системи за помош на возачот.