Нов тренд за истакнување на очите

Нов тренд за истакнување на очите

“Smokey eyes” со години владееше на мејкап сцената, но се чини дека неговото време помина и дека конечно доби достоен наследник.

Ви го претставуваме новиот тренд на шминкање на очите кој е потполно нов, секси и свеж. Во прашање се двобојните очи.

Иако на прв поглед може да ви делува дека станува збор за техника која е тешко да се совлада, но правилата се многу едноставни.

Ова се некој од најдобрите комбинации со кој може да ги истакнете различните бои на очи.

 

Комбинација на боја – Металик бакарна + Црна

За кафени очи, очи со боја на лешник и зелени очи

 

Комбинација на боја – Маслинесто зелена + Кафена

За зелени и плави очи

Комбинација на боја – Зелена + Металик плава

За кафени очи

Комбинација на боја – Кафени

За сите бои на очи

Комбинација на боја – Електрична лилава + Црна

За кафени, зелени и очи со боја на лешник