Нов 16ти Red Hot Chili Peppers World Tribute (Бразил) во Скопје

Нов 16ти Red Hot Chili Peppers World Tribute (Бразил) во Скопје

Локација: Станица 26

Дата: 15.11.2017

Време: 20:00

Red Hot Chili Peppers World Tribute(Brasil)

“Red Hot Chili Peppers World Tribute“ е бенд формиран во Бразил – São Paulo во 2003 година, и е првиот светски tribute на RHCP. Бендот работи 2 големи турнеи низ европа, едната во 2010 другата во 2013 година низ 38 градови и 11 држави. Оваа година се 3 пат на европска турнеја. Светскиот Tribute на RHCP во Бразил има одржано големи концерти во преку 200 градови, исто така работат големи турнеи и фестивали низ Аргентина и Парагвај. Фронтменот на бендот е близок пријател со вистинските RHCP, и е дел од нивната книга “Fandemonium“ објавена во 2014 година, а бендот е составен од членови кои се од 3 разлилчни држави, препознатливи се по тоа што ја користат истата сетлиста, истите костими и инструменти, верувајќи дека тоа е единствениот начин да ја создадат истата атмосфера каква што е на концертите на светски познатите Red Hot Chili Peppers.

За прв пат Македонската публика на 16-ти Ноември во клубот Станица 26 во Скопје, ќе има можност да ја види Бразилската атракција “Red Hot Chili Peppers World Tribute“, да го види бендот кој дефинитивно е најблиску до оргиналот од музички и костимографски аспект.
Влезните билети се пуштени во претпродажба, публиката може да ги набави преку продажната мрежа на MkTickets по цена од 300мкд.

Online Tickets:
http://mktickets.mk/en/nastan/rhcp-world-tribute-stanica-26/

Продажна мрежа Скопје:
Југотон ГТЦ 1 кат
Т. А. Атлантик Турс – Скопје
Тобако 2 – Аеродором
Тобако 2 – Југодрво
Универзална Сала – Скопје

Продажна мрежа низ Македонија:
Cofee Lab – Штип
T.A. Бран – Прилеп
T.A. Мерион Травел – Куманово
T.A. Скала Травел Струмица
Вона Пет – Гостивар
Кафе Бар Концепт – Струмица
Т.А. Ана Турс – Битола
Т.А. Атлантик Турс – Кавадарци
Т.А. Глобус Травел – Охрид
ТА Атлантис
ТА Либеро Травел – Кочани
ТА Меридијан – Кичево
Тобако Монако – Тетово

Декларација за лица под 18 години:
Лица под 18 години ќе бидат пуштени само во присуство на полнолетно лице или старател.

Информации и резервации
+389 70 340 499