Нокти инспирирани од делата на Пикасо

Нокти инспирирани од делата на Пикасо

Во последно време, трендовите во светот на маникюрот многу се променија. По игра со облик на ноктите и графички симболи, оваа пролет е популарна маникир инспирирана од вистинската уметност.

Судејќи според најновите фотографии кои кружат на Instagram, една од најпопуларните маникири е инспириран од делата на Пабло Пикасо.

Дами кои го обожаваат сликарството се восхитуваат на овој тренд  носат мали уметнички дела на ноктите.

#PicassoNails. #naturalnails #naturalart #naillife #handpainted #ignails #amivega

A post shared by Ami Vega (@amivnails) on