Неколку начини да ја зачуваме животната средина!

Секојдневно слушаме за заштита на животната средина, но дали знаеме што всушност тоа значи и како ние можеме да придонесеме?

Во својот дом наместо обични светилки поставете LED или флуоресцентни светилки. Тие се можеби малку поскапи, но ќе ви траат подолго и заштедуваат енергија. Секогаш исклучувајте ги светилките откако ќе излезете од просторијата. Користете јавен превоз, својот велосипед  или одете пеш секогаш кога времето тоа ви го дозволува. Така ќе придонесете кон намалување на штетните гасови во атмосферата. Свој придонес во зачувување на околината можете да дадете и со активирање на услугата Електронска сметка од Вип.

Со оваа услуга, сметката веќе нема да ја добивате во хартиена форма, туку на e-mail адресата која ќе ја наведете ќе добиете информација за бројот и износот на Вашата фактура. Исто така добивате и линк до деталниот преглед на сметката. Електронската сметка може да ја активирате преку веб страницата на Вип, преку мобилната апликација “Мојот Vip”, или со испраќање на бесплатна SMS порака со содржина START на 140410, а Ви овозможува увид во сметката во секој момент, како и можност за електронско плаќање на истата.

За потсетување, наградната игра на Вип, „Еко активација” сеуште е во тек, со која Вип ја поттикнува еколошката свест во јавноста. Следното извлекување е во февруари 2018 година, затоа плаќајте ги вашите сметки електронски и бидете еден од среќните добитници на мобилен телефон, лаптоп, таблет или велосипед. На сите корисници кои покажуваат висока свест за животната средина и кои ќе земат учество во оваа наградна игра Вип им посакува многу среќа!