Нејзиното лице крие многу повеќе од што замислувате

Нејзиното лице крие многу повеќе од што замислувате

Софија од Велика Британија, професионална шминкерка, на своите следачи им откри како нејзината кожа изгледа под пудрата. Софија страда од псоријаза, а нејзината кожа, вклучувајќи го и нејзиното лице, е покриена со црвени и груби делови. Покрај тоа, нејзината кожа често се суши.

Освен што се крие зад шминка, таа крие една тажна приказна.

“Јас секогаш се срамев од тоа, и покрај тоа што бев во постојана болка. Кога дознав како да ја сокријам псоријаза немаше посреќен човек од мене. Сакам шминка и сакам кога ќе видите големи резултати. Кога имам шминка, не забележувате дека нешто не е во ред но она што го гледате на прв поглед не е вистината, а некои луѓе едноставно нема да ја прифатат таа вистина, на пример, моето поранешно момче “, вели Софија.

Кога го покажа своето лице без шминка, тој исчезна без трага.

“Тоа го скрши моето срце, бидејќи сфатив дека во суштина не ме сакал. Пред да му се покажам секогаш носев долги ракави и долги чорапи надвор од куќата, како луѓето не би зјапале во мене. После тоа, решив да се запишат на курс за шминка и решив да ја прифатам мојата кожа “, вели таа, и вели дека една од поважните цели на социјалните мрежи е да ги инспирира другите да се прифатат себеси како што се.