Натали Портман со улога во научнофантастичен филм “Annihilation”

Натали Портман со улога во научнофантастичен филм “Annihilation”

Враќајки се на своите актерски почетоци оскаровката Натали Портман ќе ја видиме во новиот филм “Annihilation”, во режија на Алекс Гарланд.

Филмот е снимен според книгата на Џеф Вандер Мир и истата го сочинува првиот дел од трилогијата “Southern Reach”.

Судејќи според првиот трејлер, филмот носи возбудлива приказна за биологот Лена која се пријавува како учесник на едно опасно и тајно истражување на изолирана регија X, каде погинале 11 истражувачи. Покрај неа, во новиот тим на истражувачи се пријавуваат и еден антрополог, психолог и геодет.

Како и претходното ремек-дело на Гарланд – “Ex Machina”, “Annihilation” е научнофантастичен филм кој може да се спореди со филмовите “Her”, “Gravity”, “Inception” и “Arrival”. Филмот ќе содржи фантастични специјални ефекти кои ќе пробаат да ги доловат вонземските светови и мистериозните шуми на регијата X.

Портман се појавува во улога на главната протагонистка Лена, а покрај неа, во филмот ќе се појават и Џенифер Џејсон Ли, Џина Родригез, Теса Томпсон, Тува Новотни и Оскар Исак.

Филмот ќе пристигне во февруари 2018 година низ кино-салите ширум светот.