Намалете ги мозолчињата со овој едноставен трик

Наместо да ги криеме мозолчињата со пудри и коректори, ве советуваме да го пробате овој трик!

Не допирајте ги мозолчињата, немојте да ги цедите како не би направиле поголем проблем. Со коцка мраз, намалете го отокот така да што со неа ќе ја масирате една минута или две.

Потоа избришете ја воспалената површина со палома и натопете ја чепкалката за уво со ацетон и нежно преминете преку мозолчето.

Овој трик ќе го дехидрира мозолчето и ќе го намали. Почекајте неколку минути, а потоа покријте ја површината со шминка.

Имајте на ум дека ацетонот никогаш не треба да се користи во близина на вашите очи.