Најсреќното место во светот станува уште поскапо

Најсреќното место во светот станува уште поскапо

Најсреќното место во светот станува уште поскапо, пишува Travel+Leisure.

Дизниленд во Орландо, Флорида и Дизниленд во Анахајм, Калифорнија, ги зголемија цените на билетите за неколку долари.

Возрасната цена на билетите за време на празниците ќе изнесува 109 долари и 103 долари за деца, додека цената на билетите за време на редовните денови ќе се зголеми на 119 за возрасни и 113 долари за деца.

“Ние знаеме колку посети на нашите паркови се важни за семејствата и ние ќе продолжиме да ги водиме нашите цени, така што тие ќе одговараат на нивните буџети и ќе придонесат за подобри искуства за да можат да извлечат максимум од секоја посета”, се вели во соопштението.

Постојат неколку видови карти, од годишен до повеќедневен, но и со еден ден.

Се очекуваше зголемување на цените на билетите, бидејќи тие се објавуваат секој февруари.