Најскапиот град за живот е во Европа

Најскапиот град за живот е во Европа

Меѓународниот економски центар во Цирих останува најскапиот град во светот. Главниот град на Египет го држи најевтиното место неколку години по ред.

Иако Лос Анџелес е град со највисока куповна моќ во светот, во кој жителите имаат најмногу пари за купување, Цирих останува најскап кога станува збор за живот и трошоци. Зад Лос Анџелес, најбогатите луѓе се во Њујорк.

Истражувањето на УБС имаше за цел да утврди кој град би бил најсоодветен за милениумите, што е најважно во градот каде што можат да купат iPhone, лаптоп на Apple и да гледаат Netflix. Во овој натпревар, Netflix ја освои победата.

Од друга страна, најевтиниот град за неколку години е Каиро, главниот град на Египет.