Заборавена лозинка

Најскапата елка во светот е во Абу Даби

Луксузниот хотел со 5 ѕвезди во Абу Даби „Emirates Palace“ и оваа година го декорираше својот хол со традиционално најскапата елка во светот.

Елката е висока 13 метри, и чини неверојатни 11 милиони долари.

ОАР скапоцената декорација ја поставува од 2013 година, а она што влијае на вредноста на оваа елка се украсите.

Елката е украсена со предмети од злато и сребро, орнаменти во форма на топчиња и со мали бели светилки.

#emiratespalace #uae #abudhabi #merrychristmas #christmastree

A post shared by Monique Basten Trainingen (@moniquebasten_trainingen) on