”Најглупавата” апликација на светот превземена 7 милиони пати

”Најглупавата” апликација на светот превземена 7 милиони пати

Апликацијата е од 16мај откако е лансирана превземена е од 7милиони луѓе од Apple и PlayStore.

Иако не ја превзеде славата на играта Pokemon GO! која за недела дена е превземена повеќе од 10 милиони пати, но секако во последните неколку месеци го сруши рекордот.

Стучнаците кажуваат деке е неверојатно како може една апликација да стане толку популарна посебно што не се работи за игра него за обично гледање во екран додека се врти спинерот. Апликацијата нема поента и затоа многу ја нарекоа ‘најглупава’ до сега.