На судењето против Кети Пери почината калуќарка

На судењето против Кети Пери почината калуќарка

Калуѓерката која учествуваше во тужбата против поп-ѕвездата Кети Пери за продажба на манастирот во Лос Анџелес, почина во судницата откако и се слошило.

Архиепископот Хозе Х. Гомез изјави дека 89-годишната часната сестра Кетрин Роуз Холмс почина во петокот, објави АП.

Неколку часа пред да умре, таа зборувала за телевизијата “КТ”, каде што се спротивстави на одлуката на судот, при што епископот на ЛА му беше дозволено да го продаде на познатата пејачка во Лос Фелис.

Кети Пери, наводно, се обидувала да купи имот од 8.000 хектари и неговите згради во римски стил за 14,5 милиони долари.

Од друга страна, според агенцијата, калуѓерките се обиделе да го продадат манастирот на друг купувач, сопственик на локален ресторан кој сакал да го претвори овој имот во хотел, но судот во 2016 година отфрлил дека таквата продажба не е дозволена.