На повидок нова холивудска ѕвезда

На повидок нова холивудска ѕвезда

Сигурно сте слушнале за Ума Турман и Итан Хок.

Познатите актери имаат завидна холивудска кариера зад своите грбови, со пет номинации за Оскар и уште еден куп  други статуетки. Но, во моментот тие не се во центарот на настаните, како што е нивната ќерка, Маја Хок, која штотуку излезе на хоризонтот.

Девојчето се појави на 8 јули 1998 година и беше плод на бракот меѓу Турман и Хок, кој траеше од 1998 до 2003 година. Има и 17-годишна и полусестра, која е дете од вториот брак на нејзината мајка. Маја е дијагностицирана со дислексија, што значи дека има тешкотии при читање и пишување.

Во почетокот таа не сакала да ги следи чекорите на нејзините родители, но скоро сфатила дека ова е нејзината вистинска професија и се запишала во Школата за уметност на Џулијард. Меѓутоа, две недели подоцна, таа морала  да ја напушти, бидејќисе појави  улогата во филмот “Малите жени”,која  што Маја не можеше да ја пропушти. Ова ѝ дава поттик во филмската уметност и таа одлучи да ја одигра својата улога во познатата серија “Стрејнџер тингс”.

Писателите веднаш ја сакаат и ѝ ја даваат улогата на Робин, кој се појавува како колега на Стив во продавница за сладолед во новоотворениот трговски центар. Дури и во првите епизоди, Робин успеа да ги придобие фановите на шоуто со своето однесување и зачинети коментари.

Во интервју за Entertainment Weekly, таа признава дека требала да проучува како да изговори некои руски зборови за да биде подобра во нејзината игра. Но, постои придобивка од тоа. “Може ли да одам во Москва и да бидам независна? Дефинитивно не. Но, можам да повторам се што е во серијата? Бидете сигурни. “

View this post on Instagram

“Ah youth youth” -A.C.

A post shared by Maya Ray (@maya_hawke) on