На актерката Џулија Луис-Дрејфус и е дијагностициран рак на дојката

На актерката Џулија Луис-Дрејфус и е дијагностициран рак на дојката

Американската актерка Џулија Луис-Дрејфус во четвртокот објави на социјалните мрежи дека и е дијагностициран рак на дојката.

Секоја осма жена се разболува од рак на дојката. Денес сум ја една од нив – напиша таа.

Џулија напиша дека ја охрабрува тоа што постојат голем број на луѓе кој и даваат подршка, вклучувајќи ги семејството и пријателите, како и доброто здравствено осигурување.

Лоша вест е тоа што не се сите жени толку среќни како би имале услови за лечење, па поради тоа треба да биде против сите видови рак и да се направи реална универзалната здравствена заштита – додаде таа.

Just when you thought…

A post shared by Julia Louis-Dreyfus (@officialjld) on