Мудрости препознатливи за родените во знакот Лав

Луѓето кои се родени во знакот Лав ќе се препознаат во следните цитати:

Подобро е да се живее еден ден како Лав, отколку сто години како овца.

За успех во животот потребни ви се две работи: игнорирање и самодоверба.

Кога ќе останеш без аргументи, навреди ја другата страна.

Правете го тоа што најдобро го умеете. Никој не може подобро од тоа.

Волјата е за силните, желбата за слабите.

Одгомниот успех е најдобра одмзада.

Ништо големо на светот не е постигнато без страст.

Огнена волја и силна упорност се квалитети кои секогаш носат успех.

Кариерата се раѓа во јавноста, талентот во тајност.

Да ги почитуваме сите правила, не би стигнале никаде.

Суштината е да бидете живи и бестрашни, а да не седите и молчите како што некои би сакале.

Нема да плачам поради тебе, мојата маскара е скапа.

Подобро да ме мразат поради она што сум, отколку да ме сакаат поради тоа што не сум.

Мудриот човек бакнува, но не сака, слуша и не верува. Тој остава пред да биде оставен.