Моќни и ефикасни вежби кои ќе ви го намалат целулитот

Моќни и ефикасни вежби кои ќе ви го намалат целулитот

Велат дека 98% од жените страдаат од целулит и рапава кожа, а покрај нездравата исхрана и генетиката, експертите тврдат дека и лошата циркулација е една од причинителите за овој проблем.

Еден од најдобрите фитнес реквизити кои успешно се борат против целулитот е фитнес валјакот.

Популарниот „foam roller“ влијае на истегнување на мускулите и остранување на воспалителните точки (чворови), што овозможува подобра циркулација на крвта низ телото и помага во снабдување на крвта со кислород.

Во комбинација со специфични вежби, голема количина на вода и регулирана исхрана, веќе после еден месец ќе кажете дека овој фитнес валјак ви го променил целото тело и ве ослободил од целулитот.

Ова се најдобрите движења кои треба секојдневно да ги повторувате за да ги постигнете посакуваните резултати.