Милчо Манчевски ќе снима нов филм

Милчо Манчевски ќе снима нов филм

Милчо Манчевски подготвува нов филм, црната комедија „Кајмак“.

Филмот раскажува приказна за два пара што живеат едни покрај други и се вклучени во нетрадиционални љубовни врски.

„Кајмак“ е во копродукција на Мета Луиз Фолдергер Соренсен и Мете Берх од Мета филмс во Копенхаген („Сопругата“, „Граница“, „Кралска афера“) и Иван Дојков од Даре филмс во Софија. Во моментов се одвива кастингот.