Меси заминува од Барселона!?

Меси заминува од Барселона!?

Во фудбалските кругови се зборува дека Меси заминува од Барселона.

Францускиот шампион – ПСЖ е еден од кандидатите за Меси. Италијанскиот тренер Фабио Капело вели:
„Сигурен сум дека Меси ќе остане во Барселона. Не верувам дека ПСЖ ќе ги потроши сите пари за да го доведат. Лапорта е фаворит повторно да стане претседател, а тој е во многу добри односи со Меси. Лео ја обожува Барселона, таму сите го сакаат и затоа сметам дека не постојат шанси да се пресели во ПСЖ. Тој заедно со Лапорта ќе настојува Барса да ја направи подобар тим“ .