Mercedes и Hyundai го менуваат логото

Mercedes и Hyundai го менуваат логото

Поради пандемијата на коронавирус, правилото за социјално растојание е веројатно најважната мерка во контролата на ширењето. Групата VW активно се вклучи во промовирање на мерката, а активни се и неколку други.

Додека се чека Kia да го смени своето лого, наводно во насока на помодерно пишување, реагираше Hyundai. Имено, логото покажува ракување на две лица. Бидејќи денес единствено препорачливо ракување е се лактите, Корејците го освежија логото.

Mercedes е исто така активен, испраќајќи порака за социјално дистанцирање со тоа што ја намали ѕвездата во своето лого, сè за да се одвои од прстенот што ја опкружува.

Image may contain: night

На крајот сепак треба да напоменеме дека овие промени се само за моменталните активности на социјалните мрежи во духот на моменталните препораки за справување со пандемијата на коронавирус.