Мекдоналдс воведува огромна промена во најпознатото мени!

Мекдоналдс воведува огромна промена во најпознатото мени!

Најпознатиот ланец за брза храна во светот веќе со години има мени кои никогаш не го промениле. Едно од нив е можеби најпознатиот Хепи Меал, е наменет за деца, а содржи чизбургер, помфрит, напиток и играчка. Но сега чизбургерот во Хепи Меал може да стане минато.

Мекдоналдс со овој потег сака да го намали внесот на калории кај децата, а наместо чизбургер планираат да вметнат овошје. Исто така во стандардиот Хепи Меал може да се најде шише вода наместо преблаг напитон кој децата го сакаат.