Меган Маркл ќе мора да се откаже од морската храна

Меган Маркл ќе мора да се откаже од морската храна

Меган Маркл е сега полнопрвен член на кралското семејство и тоа значи дека ќе мора да се откаже од своите навики, но и од омилената храна.

Меган ќе мора да се придржува кон строгите правила на исхрана по свадбата со принцот Хари.

Батлерот на кралското семејство Грант Харолд изјавил дека кралското семејство не јаде морска храна надвор поради страв од труење.

„Не сакаме некој од членовите на кралското семејство да добие тешка реакција од труење со храна, особено ако се на прекуморски патувања“, изјавил Харолд.

Нема сомнеж дека Меган ќе биде разочарана со ова правило бидејќи претходно говореше за својата љубов кон морската храна и дека нејзиниот идеален ден кога е храната во прашања, подразбира многу морска храна и лесна вечера, паста со морски плодови.

Меѓу останатите правила кои Меган мора да ги почитува се: нема да смее да гласа, нема селфи фотографии и автограми. Секогаш на патувања со себе мора да носи црна облека во случај на смрт на член на кралското семејство