„Медена земја“ доби награда на Златна бубамара

„Медена земја“ доби награда на Златна бубамара

Македонскиот документарен филм беше награден на овогодишното издание на „Златна бубамара на популарноста“.

Покрај режисерката Тамара Котевска и кинематограферот Фејми Даут, на сцената се појавија и главната протагонистка Атиџе Муратова и семејството Сам од селото Бекирлија.

Целиот тим доби петминутни стоечки овации.

Фотографиите се превземени од Фемина.мк.