Мапа на најпосетените земји во светот

Мапа на најпосетените земји во светот

Користејќи ги последните објавени податоци, од 2015 година, страницата Indy100 создаде карта од најпосетуваните земји во светот.

Најголем број туристи во однос на бројот на жители е, секако, Ватикан. Андора, по што следат Бахреин и Бахамите.

На самиот врв се најдоа Франција, САД, потоа Кина и Шпанија.

Нашата земја припаѓа на помалку посетените дестинации.