Маче со две лица го освои светот

Маче со две лица го освои светот

Запознајте го Кимбер, прекрасна мачка со две лица. Една страна е кафенка, другата црна, едното око и е сино, другото е жолто.

Во античката митологија, кимерата била митско суштество составен од делови од неколку животни кои фрлале огнот.

Иако изгледа нереално, Кимера е само една обична мачка која сака да игра и седи во кутии кои не се совпаѓаат со нејзината големина.

Таа сака да се мази и да го привлече вниманието на својот шеф, и благодарение на нејзиниот изглед стана ѕвезда на Instagram.

Сепак, таа не изгледа дека е загрижена за тоа и живее сосема обичен мачкести живот.