Луксузна пустинска куќа во духот на Холивуд

Луксузна пустинска куќа во духот на Холивуд

Пустинската куќа од архитектот Кендрик Бенгс Келог презеде повеќе од 10 години за изградба, конечно завршена во раните 2000-ти. Познат по својата органска архитектура и уникатна естетика, домот е сличен на футуристички, преклопувачки палмови лисја: впечатлива карактеристика што излегува од карпестиот рид на калифорниската пустина на која е изградена. Внатрешноста вклучува огромни камења, камени подови и бетонски плочи, со стаклени прозорци кои ги покриваат празнините на бројните покриви.