Луксузна куќа во Нов Зеланд

Луксузна куќа во Нов Зеланд

Case Study Villa by William Tozer

William Tozer Associates има завршено продолжување во куќа во Окленд, која вклучува серија блокови облечени во дрвени шингли и вертикални плочи кои ја зголемуваат врската со разни градини и украсени тераси.
Викторијанската вила во предградието на планината Едем во Нов Зеланд сега е затворена од кластерот павилјони, со што вкупната површина се зголемува на 345 квадратни метри. Новите додатоци се дизајнирани да се однесуваат на обемот, пропорциите и материјалноста на постојната куќа, додека нивните едноставни, чисти обрасци ги означуваат како модерни интервенции.
Вистински луксуз на денешницата, нели!?

Case Study Villa by William TozerCase Study Villa by William Tozer

Case Study Villa by William Tozer

Case Study Villa by William Tozer

Case Study Villa by William Tozer