Louis Vuitton Resort 2021 колекцијата, пристигна!

Louis Vuitton Resort 2021 колекцијата, пристигна!

Louis Vuitton Resort 2021 колекцијата е снимена во париско студио, и носи интересна сценографска приказна. Следејќи ја естетиката на куќата, Nicolas Ghesquière се фокусираше на модата која комбинира театарски елементи, но во малку посуптилна боја.

Она што секако не недостасува се шаблони, интересни кратења и конструкции, но и детали, па логично е да се заклучи дека станува збор за разиграна модна приказна. Ghesquière исто така потенцира игриво, модерна преголема разиграност која ќе е главна sвезда на идните модни едиторијали.Креативците ја живеат модата како креативно платно преку кое ја пренесуваат својата личност, ставови и преференци. Louis Vuitton е познат по својата динамична и еклектична естетика, па не изненадува што сегашната колекција продолжи во насока на која сме навикнати.