Листа на најевтини и најскапи држави за живот

Листа на најевтини и најскапи држави за живот

Компанијата MoveHub која се занимава со истражување и информации за најпопуларните земји за преселување, неодамна објави истражување во која е пресметано колкави се трошоците за живот во земјите ширум светот.

Во истражувањето се користени податоци од најголемите светски бази, а во индексот на потрошувачките цени се зема во предвид и колку луѓето ги плаќаат намирниците, превозот, рестораните и комуналиите.

Македонија, заедно со земјите од регионот – Србија, Косово, Албанија, Босна и Херцеговина, е во групата на земји со ниски трошоци за живот. Резултатите од истражувањето се добиени во споредба со цените во Њујорк.

Во продолжение ќе прочитате кои се 10-те најевтини и најскапи земји за живот во светот.

 

  • Најевтини земји за живот

Пакистан

Египет

 

Украина

Индија

Тунис

Алжир

Косово

Грузија

Азербејџан

 

Бангладеш

  • Најскапи земји за живот

Бермуда

Швајцарија

Исланд

Норвешка

Бахами

Луксембург

Данска

Сингапур

Јапонија

Израел