Лионел Меси доби восочна фигура

Лионел Меси доби восочна фигура

Лионел Меси доби своја восочна фигура во Барселона, Шпанија.

Градскиот музеј за восочни фигури ја претстави и фигурата на еден од најдобрите играчи во историјата на Барса. Претставен во клупските бои со неговиот заштитен број 10 и карактеристичната поза во која ги прославува головите со кренати показалци кон небото.