Lindt Home of Chocolate: нова задолжителна атркација за посета

Lindt Home of Chocolate: нова задолжителна атркација за посета

Тука е кога сакаме да го подобриме расположението, да ја подигнеме својата енергија, да покажеме некому дека ни се допаѓа и тоа е одличен начин да се извиниме кога генерално ќе згрешиме нешто.

Порано беше повредно дури и од сувото злато, а фасцинацијата со него не стивнува ниту денес. Се разбира, зборуваме за чоколадото, без кое денес не можеме да замислиме каков било десерт, па затоа не е изненадувачки што сè повеќе атракции се посветени на тоа! Очигледно, музеите за чоколадо полека стануваат вистинска атракција во светот, а на списокот со атракции што мора да се посетат е  музејот во Швајцарија, кој беше отворен оваа недела, на задоволство на многумина љубители на овој најпопуларен десерт во светот.

Тоа е музејот „Lindt Home of Chocolate“ со седиште во Килберг близу Цирих, создаден во стилот на Willyja Wonk. Овој музеј, поддржан од архитектонската фирма Ателје Брикнер, изгледа точно како што би го замислиле; го има својот примамлив десерт на секој чекор, и дефинитивно и најатрактивното лоби со највисоката фонтана за чоколадо, висока 9,3 метри.