Лили Џејмс наместо Мерил Стрип во „Mamma Mia“

Лили Џејмс наместо Мерил Стрип во „Mamma Mia“

По препознатливиот лик на Мерил Стрип во младите години, сега ред е на Лили Џејмс да премине во Пепелашка во „Mamma Mia“ и да ја глуми младата Дона.

Освен Лили, во „Mamma Mia: Here We Go Again“ ќе ги видиме и Мерил Стрип, Пирс Броснан и Аманда Сејфрид. Филмот ќе ја доживее својата премиера идната година, односно на 20 јули.