Лепа Брена ќе мора да оди на суд

Лепа Брена ќе мора да оди на суд

Кон средината на август во Белград беше уапсен Радован Стојќиќ Баџе кој се сомничи за кражба во домот на Поповиќ.

За денес е закажано сослушување каде што Сузана Јовановиќ и Саша Поповиќ ќе треба да кажат што нашле во нивната вила на денот на кражбата.

Кога ќе објаснат во каква состојба ја нашле вилата, но и без што останале по кражбата, судот ќе закаже ново сослушување.

Се претпоставува дека куќата на Поповиќ била таргитирана, а дека Стојќиќ имал и соучесници кои го упатиле да украдат драгоцени вредности од 100 000 евра.

Освен Поповиќ, на сослушување ќе се појават и луѓето кои пред кражбата поминувале време во домот на познатиот пар.

Покрај помошничката, судот ќе закаже сослушувања и за пријателите и соработниците на директорот на Гранд.

Меѓу нив и Жика Јакшиќ, но и Лепа Брена и нејзиниот сопруг Боба Живојиновиќ. Сите ќе одат на сослушување и ќе објаснат дали го познаваат осимничениот и неговите пријатели.