Лара Стоун е модната кралица од Холандија

Лара Стоун е модната кралица од Холандија

Лара Катерина Стоун има 33 години. Таа е топ модел која потекнува од Холндија, а нејзиното име стана славно во 2006 година. Помеѓу 2010 и 2012 година, таа се наоѓаше на листата на Топ 50 најубави светски модели.

Зад себе има кариера исполнета со многу фотосесии, фотографии и појавувања во најпознатите светски списанија.

Таа позираше за календарот “Pirelli”, ја красеше и насловната страница на списанието “Vogue Paris”, а исто така, беше заштитно лице на “Calvin Klein”, како и носител на кампањата на парфемот на “Prada”.