Кристијано Роналдо е позитивен на COVID-19

Кристијано Роналдо е позитивен на COVID-19

Кристијано Роналдо направил рутински тест за новиот коронавирус SARS-CoV-2 и резултатите биле позитивни.

Роналдо има асимтоматски корона вирус и поради тоа е ставен во изолација. Само неколку часа пред да ги добие резултатите, Кристијано објави фотографија од блиската средба со неговите соиграчи. Останатите репрезентативци направиле тестови и се негативни.