Комичари на кои Netflix им има исплатено абнормална сума на пари

Комичари на кои Netflix им има исплатено абнормална сума на пари

Во последните неколку години Netflix стана главен дом на стендап комедијата, и тоа е постигнато со давање дарежливи суми на стендап комичарите. Погледнете кои пет комичари се здобија со највисока заработувачка досега.

Ејми Шумер — 13 милиони долари

Рики Џервејс — 40 милиони долари

Крис Рок — 40 милиони долари

Дејв Шапел — 60 милиони долари

Џери Сајнфелд — 100 милиони долари