Кој ви е најдобриот карактер на Квентин Тарантино?

Кој ви е најдобриот карактер на Квентин Тарантино?

Квентин Тарантно е дефинитивно еден од најпознатите режисери на филмови во Холивуд. Иако има само девет филма во неговата кариера, сите тие важат за култни во светот на филмовите и преку нив оставил голема трага во филмската индустрија.

Освен што неговите филмови ќе се паметат засекогаш, тој е во нив создава и култни карактери. Бред Пит, Леонардо Ди Капри, Кевин Спејси… Ова се само дел од актерите од кои Тарантино создал легендарни карактери.

Кој е Вашиот фаворит?