Кој ќе победи во тепачката помеќу најјакиот и најбогатиот Кинез?

Кинески милијардер и сопственик на „Алибаба”, Џек Ма покажа неверојатен неговата вештина во боречки вештини во борба со Џет Ли, Сам Ханг и други мајстори на боречки вештини во својот дебитантски акционен филм.

Во новиот филм „Gong Shou Dao” ( „Уметноста на напад и одбрана”) во кои познати азиски кунг-фу, таеквондо, ја покажат својата неверојатна вештина, брзина и моќ, исто така се појавува 53-годишниот основач на „Алибаба”, Џек Ма.

Милијардерот глуми непобедлив таи-чи господар и во филмот се бори против актерката Дони Јен, актерка и сопственик на црн појас во таеквондо Наташа Лиу Бордизо, пензиониран монголски сумо шампион Асашонија Акинорија и мајсторот на тајландски боречки вештини Тони Јаја. На крајот и британскиот актер Џејсон Штета и боксерите Мени Паки и Генадиј Головкин го предизвикаа Ма да се борат лице в лице.

Jet Li's New Taiji Film GSD Full Version

GSD is finally here. The wait is over and here is the FULL VERSION of the film.This is the story of my good friend Jack Ma as a Taiji Master. I am also the Executive Producer for this short film.Other martial art forms are showcased by Donnie Yen, Wu Jing, Tony Jaa, Jacky Heung, Asashoryu Akinori, Zou Shiming, and Natasha Liu. Action master choreography by Sammo Hung, Yuen Woo-Ping, and Tony Ching. I hope all of you will like it. I also want to thank youku, www.youku.com for allowing me to share this film with you, my fans. Please also visit my website at www.jetli.com.

Posted by 李连杰 Jet Li on Saturday, 11 November 2017

Ма, поранешен професор по англиски јазик, веќе долго време бил фан на боречки вештини. Милијардерот  тај-чи вежба од 1988 година.